iOS manje podložan kvarovima OS nego Android

ios-android

Студија коју је урадила Blancco Technology, тврди да уређаји који раде на Андроид ОС имају више неуспеха него машине под иОС. Студија је заснована на резултатима теста апликације SmartChk за тестирање смартфона.

Доступан за иОС и Андроид, SmartChk предлаже да спроведете низ од 50 тестова за откривање кварова. Проучавајући статистику неколико милиона уређаја које је скенирала апликација, Blancco Technology је идентификовала неуспех у стопи од 25% на иОС-у, против 44% на Андроид уређајима.

Разни кварови

Најчешћи поремећаји у раду долазе од камере, тач скрина, микрофона, батерије или дуал-SIM-a. iPhone је много поузданији од Андроида, иако је иОС 9.3 прошао са просечном стопом од 15-25%.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)