Anketa: 97% vlasnika iPhone se stidi da razgovara sa Siri

siri

Шта ви кажете?

Фирма Creative Strategies је спровела анкету у којој су учествовали заинтересовани посматрачи а посједују аЈфон, са питањем, колико често користите Сири асистент гласа.

Добијени резултати показују да се већина корисника плаши да користи Сири на јавним местима. Само 3% корисника користе "интелигентни асистент" намерно - без обзира где се налазе.

Један од разлока може да буде и то да Сири тешко разуме саговорника, који је у бучном окружењу. То је чињеница, нажалост. Постоје такође и проблеми у препознавању говора, када морамо поновити захтев на тренутак, некада и трећи пут. То морате признати није за свакога, посебно када вас други слушају (гледају).

Већина испитаника користи Сири у колима (62%), остатак - код куће (38%). Тражење помоћи говорног помоћника током рада - само 1,3% корисника има храбрости да формулише захтев.

Епл ради на значајном побољшању Сири, користећи технологију коју је купио пре годину дана, компанију VocalIQ. Надамо се да ћемо плодове овог рада видети већ на WWDC следеће недеље.

А ви, да ли ви и где користите Сири, оставите ваше искуство у анкети.

Da li Vi koristite Siri?
 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)