Bluetooth u novom iPhone može da nas sve iznenadi

bluetooth

У аЈфону Bluetooth технологија се не користи за пренос датотека између два смарт телефона, на то смо се навикли. Ипак, нашао је прихватање од стране власника прибора са подршком за одговарајућу функцију - од бежичних звучника и слушалице до Apple Watch. Међутим ускоро, Bluetooth ће се појавити на начин на који га ви и ја нисмо видели до сада.

Следеће недеље се очекује представљање нове генерације Bluetooth стандарда са бројем 5, очекује се да буде четири пута брже од свог претходника (Bluetooth 4.2, који је уведен крајем 2014.) и стекне повећан обим деловања. Према неким изворима ово друго може бити до 200 метара домета.

Звучи импресивно, зар не? Али то није све. Према Macrumors, могуће је да ће се Bluetooth 5 уређаји појавити после ажурирања софтвера, као што је био са iPhone 6 јер је такође вероватноћа да ће нова технологија захтевати и нову "шасију".

Сада iPhone 6 / 6s, iPhone 6 Plus / 6s Plus користе Bluetooth 4.2 технологију. Епл пажљиво прати исправке у овој области. Стога, ако ће стандарди бити испраћени (а вероватноћа је да хоће), нови власници iPhone 7 ће осетити чари новог Bluetooth.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)