Hoćete da se prebacite na Android? Prvo pročitajte ovo

Android

Možda je danas glavni razlog zašto Srbi retko vole Apple proizvode je da su cene ovih proizvoda znatno porasle u poslednjih nekoliko godina. Upravo iz ovog razloga, vlasnici iPhone 5S sad gledaju aktuelne cenovnike i uzdišu na pomisao da treba da se ažuriraju novim iUređajem. Zato mnogi dolaze na ideju da kupe bilo koji smartphone i spase nešto novca. Pre nego što to učinite, predlažemo vam da se upoznate sa najnovijom statistikom iz Južne Koreje, koja je u vrhu proizvođača među telefonima baziranih na Android platformi.

Glavni izazovi sa kojim se suočava današnji Android korisnik je povezanost sa zlonamernim softverom i aplikacijom, za iznudu novca. Na primer, prošle godine ukupna šteta prouzrokovana zlonamernim programima širom sveta iznosila je 86.707.450,00 dolara. U periodu od juna 2013. do prvog kvartala ove godine, takve aplikacije su inficirale više od 900.000 mobilnih uređaja.

Prema kompaniji Seworks, oko 80% aplikacija u Google Play je ranjivo na hakerske napade. Pored toga, u prvoj polovini ove godine, AhnLab je pronašao oko 46.000 uzoraka zlonamernih programa sa root-pristupom kako bi se osigurao napadačev pristup ličnim podacima korisnika.

Zanimlјivo je da kod Apple traje dva do tri dana proces odobrenja zahteva za objavlјivanje u App Store. Na Google-u, ovaj proces traje samo jedan dan, a očigledno je da takav pokušaj da se zadovolјe programeri ide na štetu običnim korisnicima, koji plaćaju visoku cenu za tako veliki nemar.

Zato, pre nego što odete u prodavnicu po smartphone, razmislite: možda je bolјe da uštedite i kupite iPhone i da se osećate bezbedno. Nadamo se da će vas ova gore izneta statistika naterati da odustanete od nepromišlјene kupovine, koja zatim može da vas košta mnogo skuplje.

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)