Apple objasnio zašto se odrekao 3.5mm audio porta

AirPorts

Kao što se i očekivalo, Apple je odbio da koristiti 3,5 mm konektor u novom iPhone 7 i iPhone 7 Plus. I ako verujete prvim osobama preduzeća, ovaj problem je rešavan dugo vremena. U novom intervjuu podpresednika marketinga Phil Schiller i Apple stariji potpredsednik, razvoja hardvera, Den Riccio pokušali su objasniti prednosti napuštanja audio porta u novom Ajfonu, a kao glavni razlog među njima, možda je i pristup dodatnom unutrašnjem prostoru.

" Ovaj 50-godišnji port je u suštini samo rupa sa vazduhom, koji oduzima mesto vrlo korisnom prostoru," rekao je Riccio.

Dok mnogi ne podržavaju takav potez kao i pokušaj da se "ubede" u rad novog formata, ipak su uvereni da je iPhone 7 samo prvi korak ka stvaranju ekosistema istinskog bežičnog uređaja. Stoga, na prezentaciji novog pametnog telefona su prikazane i nove bežične Bluetooth slušalice koje će koštati $ 159 AirPods, spremne za rad sa oba proizvoda zasnovanog na iOS i Mac sistemu.

Srce AirPods bežičnih slušalica je novi čip W1. Low-power, visokih performansi procesor, pruža mogućnosti za bežične mreže bez presedana.

"Možete zamisliti kako je ova mogućnost razvijanja svog Bluetooth čip i procese za komunikaciju sa drugim uređajima otvorila mnoge nove mogućnosti za nas," rekao je John Ternus, potpredsednik pravcima Mac, iPad, Apple-ekosistema na radu sa zvukom.

Ternus je govorio, da je proces sinhronizacije sa bežičnim slušalica za iPhone vrlo jednostavan. Bukvalno izvučete slušalice iz kutije — i to je sve. iCloud onda automatski sinhronizuje AirPods sa drugim dostupnim uređajima da se prebacite na izvor audio izlaza. AirPods je kompatibilan i sa drugim uređajima sa Bluetooth (ne-jabuka), ali u ovom slučaju moraćete da sinhronizujete slušalice ručno.

"Istorija sa AirPods je slična istoriji olovke," rekao je Schiller.

"Počeli smo ovaj projekat kada smo počeli da radimo na projektu sata. Već tada odlučili smo da je neophodno da pronađemo dobro rešenje za bežični prenos zvuka. Stoga, neizbežno je pitanje: Šta bi trebalo da je budućnost slušalica? To pitanje smo pitali inženjerski tim."

Međutim kupci koji još nisu spremni da napustimo uobičajne slušalice moraće da koriste adapter koji će biti uključen u pakovanje telefona. Rešenje, naravno, nije savršeno, ali bar je i to nešto.

 

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ga ili ga podeli sa prijateljima! 

DiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)