Koji model se bolјe prodaje iPhone 7 ili iPhone 7 Plus

iphone7

Продаја новог смарт телефона аЈфон 7 и аЈфон 7 Плус почела је пре неколико сати, а неке аналитичке агенције већ пружају статистичке податке о популарности одређеног модела код становништва.

На пример, према Slice Intelligence аЈфон 7 Плус модел се продаје много боље него аЈфон 7, најмање у Сједињеним Америчким Државама. Заправо ово је први случај где је плус модел изазвао веће интересовање у односу на традиционалну 4,7-инчну верзију.

Slice гради информације на основу обавештајних података око 32.000 купаца. Према статистици коју има у првих 48 сати од почетка продаје 55 одсто купаца су направили налог за модел аЈфон 7 Плус, што је 6 одсто више у односу на претходну годину и модел аЈфон 6ѕ. Овај пут показао се модел са 5.5-инчни екраном привлачнији за потенцијалног купца, највероватније због двоструке камере, као што је наведено у аналитичкој агенцији.

Око 56 одсто купаца Пре-ордер, наручило је аЈфон 7 и аЈфон 7 Плус да би промениоло свој ранији аЈфон купљен у интервалу од 2014 до садашњег тренутка. 34 одсто купаца нема намеру да мења своје уређаје од 2014 године. Преостали испитаници су се "преселили" на смартпхоне Епл уређаје са Самсунга, ЛГ и Мотороле.

iphone7-1

С обзиром на недостатак верзију у црној боји модела ове године је постала веома популарна баш црна. То је ако верујете статистици, која каже 46 посто купаца је изабрало баш ову шему боја. Верзија Jet Black (звана "црни оникс") такође се показала популарна међу купцима. Она је била изабрана од 23 одсто испитаника. Ограничења у Jet Black боји знатно је натерало купце да бирају уређаје у више "традиционалним" бојама, који су мат црна, златна, розе злата и сребрна.

iphone7-2

Боја розе злата, први пут представљена је издавањем аЈфон 6ѕ модела, 15 одсто купаца су заинтересовани за нови аЈфон 7 и аЈфон 7 Плус. Сребрни и златни модел изабрало је 8 и 9 одсто испитаника, респективно.

iphone7-3

Више од 60 одсто пре-налога за последња три модела серије су направљене по узору аЈфона са просечном меморију. аЈфон 7 и аЈфон 7 Плус, према статистици наставило је овај тренд. Најпопуларнији модели (67 одсто) су модел са меморијом од 128 ГБ. За моделе са 256 ГБ дало је свој новац 19 одсто купаца, као и за верзију са 32 ГБ, њих 14 одсто.

Ако се слажете хајде да ми пробамо да направимо неку нашу статистику, ако би куповали који модел би ви изабрали. Напишите у коментарима који би то модел и боја били по вашем укусу.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)