iOS 10: greška omogućava pristup iTunes backup-u

ios10

Стручњак за безбедност из фирме Elcomsoft-a jе открио рањивост у иОС-10. Онa обезбеђује приступ backup-u iTunes-a заобилазећи систем за шифровање.

Мана је у вези са новом верификацијом лозинки у систему иОС 10. Нови начин игнорише неколико фаза које су присутне у старијим верзијама оперативног система.

6,000,000 покушаји у секунди!

Овај нови систем омогућава да се покуша потрага лозинке 2500 пута брже него раније. ElcomSoft је пробао 6 милиона комбинације у секунди, где је са 80% скочио на 90% шансе за проналажење праве лозинке.

Ажурирање ускоро

Епл је рекао да је узео у обзир овај проблем, и активно ради на његовом решавању. У очекивању ажурирања Епл подсећа кориснике да буду опрезни у употреби лозинки.

Да ли сте разочарани у многе грешке и безбедносна питања везаним за иОС 10?

  

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)