Najmanje 10 miliona korisnika Androida prešlo je na iPhone?

ios-android

Телефони са Android платформом су најраспрострањенији у свету (мада Епл има највише новца од продаје када је у питању смартфоне). И Google и Apple каже да увек постоје људи који прелазе са једне платформе на другу. Према апликацији у Google Play Store, најмање 10 милиона Андроид корисника прешло је на иОС у последњој години.

Ова цифра је базиран на апликација под називом Прелазак на иОС (Move to iOS). Апликација помаже Андроид корисницима прелазак из Андроид платформе телефона на Епл аЈфон једноставним покретањем апликације. Треба истаћи да је Епл развио апликацију, надајући се да ће што више олакшати копирање апликација, контаката и фотографија са Андроид телефона на iPhone.

До октобра 2015, 1 милион до 5 милиона Андроид корисника је инсталирало апликацију. Мање од годину дана касније, та цифра је од 10 милиона до 50 милиона. Међутим, не можемо претпоставити да свако ко је инсталирао апликацију је прешао на ајфон. Чак и ако користимо минималне цифре, то би значило да је најмање 10 милиона Андроид корисника прешли за задње две године.

  android-ios

Очигледно, ово није научна студија. Ипак, то може бити корисно за Епл да прати бројеве као брз начин да видимо да ли аЈфон добија нове претплатнике са Андроида.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)