Oprez: prilikom nadogradnje na iOS 10.3 možete izgubiti podatke

ios10

Ако сте тип особе која одмах ажурира iPhone на најновију верзију iOS сваки пут када се нови софтвер појави, ево пријатељског упозорења: сачекајте за тренутак и прво направите резервну копију датотека на рачунару путем iTunes пре следеће надоградње. Питате се зашто?

На крају месеца, очекује се да ће Apple објавити iOS 10.3 са новим системом датотека (АПФС). Према нашем искуству, то заиста убрзава рад аЈфона, али ово је један од главних разлога за прављење комплетне сигурносне копије вашег иУређаја пре надоградње. Саветујемо вам да направите резервну копију iPhone пре операције ажурирања, јер може доћи до проблема.

APFS је оптимизован за флеш дискове/SSD i фокусира се на шифровање. Функционалност ажурираног ОС је пуно боља од данашњих компјутерских захтеве за HFS+, који се користи у овом тренутку.

Нови АПФС ће аутоматски конвертовати датотеке на ајфону у нови формат, али ако у процесу ажурирања настане било какав проблем, старе датотеке могу бити заувек изгубљена, јер ова два система нису компатибилна.

Поред тога, у протеклих месец дана, постало је познато да многе 32-битне апликације могу престати са радом у iOS 10.3, а то такође може да буде проблем. Још једном (можда и више пута) упозорићемо вас да урадите бекап свог уређаја али овај пут не путем облака него на рачунару.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)