Apple poriče tvrdnje da hakerska grupa poseduje 600 miliona iCloud naloga

hack

Apple је одговорио на тврдње да је хакерска група добила приступ на више од 600 милиона iCloud налога. У изјави за медија, Епл је рекао да није било никаквог пробоја у својим системима и да корисничке податке држи на сигурном.

Епл каже да су подаци које хакери тврде да имају изгледа преузети из "претходно угрожених услуга самосталних произвођача."

Пуна изјава јабуке је испод:

"Није било никакве пробоја у било који од Епл-система, укључујући iCloud i Apple ID," рекао је је портпарол.

"Ове наводне адресе е-поште и лозинке које су се појавиле вероватно су узете са претходно компромитованих услуга самосталних произвођача."

Поред тога, Епл је објаснио да ће наставити да "активно прати" ситуацију и ради да се осигура да кориснички подаци и даље буду сигурни.


"Епл ће активно пратити и спречавати неовлашћен приступа на корисничке налоге и сарађивати са полицијом на идентификацији криминалаца који су уплетени у овакве акције. Да бисте се заштитили против ове врсте напада, увек препоручујемо да корисници користите јаке лозинке, и да не користити те исте лозинке на другим локацијама и обавезно укључе потврду веродостојности два фактора."

Епл-изјава долази након што је Motherboard известио да је група хакера који се идентификују као "Turkish Crime Family" стекла приступ стотинама милиона iCloud рачуна. Хакерска група тврдио да ће даљински обрисати уређаје iPhone, iPad aко Епл одбије да плати откупну цену од 150.000 долара до 7 априла.

Ако сумњате у ову причу ви промените лозинку на своме налогу, за сваки случај.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)