64 GB je postao novi standard za skladištenje u 2017. ( Apple ponovo kasni)

android

Za veliku većinu 2016 je pomalo depresivna, Apple je ponudio svoje uređaje sa malim prostorom za skladištenje: samo 16 GB bez slota za microSD kartice. Nešto kasnije, krajem godine stiže 32 GB što je bolјe od 16 GB, ali mogu da se kladim da će u roku od godinu dana značajan broj korisnika 32 GB početi da dobija uznemirujuću poruku „ponestalo vam je prostora za skladištenje“.

Šta se dešava sa drugim proizvođačima? U 2017 Android telefoni ne gube vreme i sada je praktično uspostavlјen novi standard za veličinu skladištenja: 64 GB.

64 GB je mnogo razumniji iznos. Posebno kada nemate mogućnost da kupe microSD karticu i prošire početni kapacitet na svom telefonu u nekom trenutku. Da pogledamo stvari iz drugog ugla, recimo da 1 minut 4K videa zauzima 375MB u proseku, tako 1 sat 4K video snimanja će zauzeti više od 22 GB na telefonu, a velike su šanse da ćete nakon godinu dana korišćenja telefona , imati više od 1 sata video zapisa (da ne pominjemo muziku, fotografije i šta još). Ne morate biti neki strastveni video strelac ali imati 1 sat video zapisa na telefonu morate priznati nije nešto nemoguće.

 

DiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It