Više podataka ukazuje na to zašto novi iPhone može da košta skuplje

apple

Morgan Stanley аналитичар Katy Huberty не слаже се са осталим Apple аналитичарима око следећег питања: колика ће бити цена iPhone следеће године?

Huberty пише у бележници свог истраживања која је објављена у четвртак да он процењује да ће просечна продајна цена iPhone у 2018 бити $753, што је знатно више него досадашња цена од $675. Који су разлози за овако високу процењену цену.

Верује се да ће Епл приказати нови врхунски модел iPhone а гласине круже да ће његова цена бити $1,000. Овогодишњи iPhone могао би да има ОЛЕД екран који је више енергетски ефикасан, нове 3Д сензоре, бежично пуњење и нови закривљени облик. Такође Епл више продаје моделе iPhone 7 Plus који има већи екран а самим тим је и скупљи за $100 од мањег iPhone 7. Ово су само неки делови истраживања који су утицали да Huberty подигне просечну цену будућег аЈфона.

Morgan Stanley је на основу ове анализе подигао циљану цена за Епл са $154 на $161.

 извор: businessinsider 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)