Koji proizvođač predstavlјa pretnju po iPhone?

iphone

Навикли смо на то да се Apple смартфон бори противи смартфона компаније Samsung , али нови играч могао би добро да поткопа позицију технолошког гиганта.

То је сада компаније Huawei, којa је за годину дана показала невероватан раст од скоро 22%. Huawei у првом кварталу 2017. године испоручио 34,2 милиона паметних телефона, што одговара скоро једној десетини укупног тржишта. У овом случају, Епл је био у стању да испоручи око 52 милиона iPhone –а у односу на исти период прошле године, а то значи да се није ништа значајно променило.

IDC April 2017

Судећи по речима шефа Huawei, компанија ради снажно - у наредних неколико година, жели да се попне на место број два, као највећи продавац смарт телефона на свету, а 2021. да освоји прво место. Изгледа да се њихова намера показала као веома успешна.

Једина ствар која успорава Huawei, да избаци Епл са другог места је та - произвођач није заступљен на свим светским тржиштима, као и та да ће амерички купци наставити да бирају аЈфон, упркос присуству више алтернатива.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 (једини) власник (уредник) истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)