Šta se dešava sa onim kompanijama koje Apple odbaci kao partnere

Imagination Technologies

За многе добављаче компоненти Apple је важан партнер и значајан извор прихода. Рад са Еплом је веома важан (био) и за Imagination Technologies. Ово је постало јасно у априлу, када је Епл објавио своје планове за окончање сарадње. Еплу више не требају Imagination Technologies графички процесори. Вероватно зато што Епл ради на свом решењу.

Шта се десило са компанијом након објављивања ове вести? Компанија је изгубила 50 посто свог пословања. Акције ове компаније су изгубиле скоро 70 одсто своје вредности. Сада је компанија на продају јер није у стању да послује.

Према BBC, Imagination Technologies је у преговорима са неколико потенцијалних купаца. Иронично, ране гласине рекле су да је такав купац можда Епл, пре него што је компанија из Cupertinа еволуирала од партнера у конкурента. Узгред Епл и даље поседује 8 одсто удела у Imagination Technologies, који су били у великој мери доспели у оваку ситуацију сопственом кривицом.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј га или га подели са пријатељима! 

DiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)