Koliko iPhone X zaista košta?

iphone x

Apple зарада на новом iPhone X много је мања него у случају iPhone 7 пре годину дана, због скупих компоненти. Ово су извештаји аналитичара које је интервјуисао The Wall Street Journal.

Према стручњацима, цена свих компоненти за iPhone X кошта 581 долара, док је за iPhone 7 ова цифра била мања од 250 долара. Истовремено, цена iPhone X није тако висока да покрије све трошкове на начин који је то рађено у претходним генерацијама iPhone-а.

Треба имати на уму да је 581 долара – износ само трошкова компоненти, то не укључује логистичке трошкове и остале трошкове око производње. У сваком случају, Apple зарађује на новом уређају (иначе не би га пустио на тржиште), али мање него што би могао. Очигледно је у Cupertinu одлучено да ће виши трошкови паметног телефона негативно утицати на његову продају.

Једна од најскупљих компоненти iPhone- а је ОЛЕД екран. Компликован је за производњи, због чега је Apple морао да одложи лансирање продаје смарт телефона за новембар.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)