Koji iPhone kupiti na jesen 2017

soon

Број смартфона компаније Apple ове године је већи него икад. Можете се лако изгубити међу 8 модела и 42 (!) модификације.

У Еплу је уклоњен средњи просечни капацитет меморије, тако да су ове године доступни модели са 64 или 256 ГБ капацитета, као други паметни телефони са капацитета меморије 32 или 128 ГБ.

Хајде да заједно погледамо који iPhone купити ове јесени.

iPhone SE

iphone se

Бићете изненађени, али 2017. године многи корисници смартфона осећају се пријатно са 4-инчним уређајем. Са њима је погодно управљати једним руком, тако да су веома компактни.

У линији Епла након недавне презентације, остао је само један тренутни 4-инчни модел - iPhone SE.

Паметни телефон је доста добар, брз, фотоапарат је одличан и има подршку за већину iOS апликација, цена је прилично прихватљива у исто време.

iPhone SE - најјефтинија карта за свет iOS-а, уређај који је савршено погодан као први iPhone.

Ако га већ имате: нећете моћи посебно да искористите продају таквог паметног телефона, пре неколико месеци је пристојно пала његова цена.

Цена: од 47,000.00 дин.

iPhone 6s / 6s Plus

iphone 6s

Само замислите да је ово једини актуелни паметни Епл телефон са нормалним стандардом од 3,5 мм прикључком за слушалице.

Годину и по касније, сви ће заборавити на овај елемент у iPhone-у. Само због могућности да на обичан начин слушате музику већ можете гледати према iPhone 6s.

У исто време ово је најповољнији iPhone са 4,7-инча (или 5,5-инча) екраном и подршком за 3D-Touch. Не постоји заштите влаге као и код старијих модела.

Једно велико разочарење је такође разлика у цени између iPhone SE i iPhone 6s. Цена са великом количином меморије може да буде као цена два iPhone SE.

Ако хоћете баш iPhone 6s, препоручујемо да сачекате онда до пролећа, са великом вероватноћом модел ће се продавати са попустом.

Цена: iPhone 6s од 87,000.00 дин. iPhone 6s Plus од 102,000.00 дин.

iPhone 7/7 Plus

iphone 7

Прошлогодишњи главни догађај сишао је на трећу линију у линији понуђених iPhone-а. Истовремено овом је уређају значајно пала цена, али је постао доступан само са две варијанте меморије. Такође Епл не продаје више iPhone 7 у црвеној боји.

"Седмица" се сада продаје са максималном понудом боја. Поред црвене (која више није доступна), доступни су и у уобичајној сребрној, златној, розе и црној (мат или сјајној) боји.

Ја лично не бих вам препоручио да узмете iPhone 7, требали би отићи на корак испод, преузмите ових неколико понуђених новина, додатака и гледајте ка више иновативном iPhone 8.

Ако већ имате један: пропустили сте шансу да продате iPhone 7 са максималним погодностима. То је било неопходно да урадите прије јесењег представљања Епла. Сада помирите са са чињеницом да ће цена морати да се ресетује или да наставите барем да користите уређај до наредне јесени.

Цена: iPhone 7 од 100,000.00 дин. iPhone 7 Plus од 120,000.00 дин.

iPhone 8/8 Plus

iphone 8

Уређај је веома неодређен. Ово није нова перјаница Епла, али изгледа (нешто) другачије од прошлогодишњег iPhone само у материјалима кућишта, а са већ досадним изгледом.

У исто време уређај је добио дуго очекивано бежично пуњење и напредну камеру.

Ако купујете овај уређај да бисте заменили једноставно само камеру, онда је потребно да поглед баците само на модел Плус.

Када купујете iPhone 8/8 Plus, будите спремни да уложите и у додатну опрему. Да би се откриле све могућности модела, могуће је само са бежичним пуњачем или неким снажнијим адаптером који ће омогућити брзо пуњење путем кабла.

Ако га већ имате, мислим урадили сте пред-поруџбину, онда, честитам. Када стигне у ваше руке онда га можете носити без футроле, тако да сви могу да виде какав модел имате у својим рукама.

Цена, није позната, још се не зна када ће бити код нас у понуди: iPhone 8, iPhone 8 Plus.

iPhone X

iphone x

То је он - нови водећи модел с невероватном ценом, сумњивом ергономијом и варљивим 5.8-инчним екраном.

Висока цена чини чак и куповину паметног телефона у САД неприступачном за свакога.

iPhone X има смисла купити у овим ситуацијама:

- имате iPhone 5/6, који су застарели / застарели и желите нешто ново;

- навикли сте да користите само последње моделе Епл телефона и мењате iPhone сваке године;

- потребан вам је iPhone за показивање, који ће свако препознати издалека;

- имате додатних (вишка) 200,000.00 дин.

У другим ситуацијама, можете безбедно погледати и неке приступачније моделе.

Цена: за сада није ни она позната.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)