Razočaravajuće činjenice o iPhone 8 i iPhone 8 Plus

iphone 8

Представљање iPhone 8 и iPhone 8 Plus примљено је веома хладно од стране огромне већине потрошача и истраживача тржишта. Неки су чак уверени да ову линију чека неуспех. У наставку чланка наводимо четри главне примедбе које могу да буду добар и објективан разлог да не купите iPhone 8 (бар не за сада).

Батерија

Приликом дизајнирања нових паметних телефона Apple је из неког непознатог разлога, одлучио да смањи капацитет батерија. Према кинеској комуникацијској агенцији TENAA, садашња батерија је још мања од батерије iPhone 7 и iPhone 6 Plus. iPhone 8 има капацитет батерије од 1821 mAh против 1960 mAh батерије у iPhone 7, док iPhone 8 Plus има батерију - 2675 mAh против 2915 mAh у iPhone 6 Plus.

Цене поправке

Ове године Apple је променио цене услуга поправки за своје паметне телефоне. Повећање се дотакло модела свих генерација, али највише је добио iPhone 8 и 8 Plus. Да бисте заменили задњу маску (која, узгред, није веома издржљива), власници "осмица" ће морати да плате 349 или 399 долара у зависности од величине уређаја. За овај износ можете купити нови iPhone ЅЕ.

Чудни звуци

Већ смо вам испричали о првом проблему који су имали власници iPhone 8 и 8 Plus. Као што се испоставило, неки примерци имају тенденцију да праве непријатну буку током телефонског разговора. Apple је већ препознала грешку, напомињући да има програмски карактер, софтвер и да ће бити исправљена у једној од следећих исправки. Да ли је ово истина - време ће показати.

Похлепа

iPhone 8 и 8 Plus постали су први комерцијални уређаји компаније Apple, који су добили подршку за брзо пуњење. Међутим, сви корисници неће моћи да користе ову иновацију. Испоставило се да се убрзани режим пуњења активира само када повежете уређаје са моћнијим изворима напајања који се продају засебно. Поред самог адаптера, такође морате купити кабл од Lightning do USB-C, који ће вас одвести у поприличан трошак. 

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)