Zašto je iPhone X tako skup?

iPhone X

Главни разлог за високу цену iPhone X-а је ОЛЕД дисплеј, према стручњацима. Истовремено, главни испоручилац одговарајућих екрана је Samsung , који продаје компоненте по високим ценама.

Као што смо већ поменули у претходним чланцима, цена iPhone X-а износи око 360 долара (без укалкулисаних осталих трошкова као што је развој и друго), од чега 110 долара (скоро трећина) иде само на екран. Додатни фактор је што Apple користи стакло и оквир од нерђајућег челика. Да је се рецимо компанија одлучила за алуминијум, трошак паметног телефона би се могао смањити.

Ту је и изјава Tim Cook  који је рекао да „ако корисник може свакодневно купити кафу у кафићу, моћи ће купити и iPhone X.“ Очигледно, Епл је одлучио да игра на велико и зато је опремио смарт телефон са скупим додацима.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)