Punjenje iPhone-a sa oštećenim kablom može biti smrtonosno

punjač

S vremena na vreme, čitamo tužne priče o tome kako u različitim delovima sveta korisnici iPhone-a i drugih smart-fonova stradaju dok pune svoje uređaje. U većini slučajeva uzrok povreda ili smrti je upotreba neoriginalne opreme ili banalnih gluposti, ali slučaj koji se dogodio prošle nedelјe u Vijetnamu ipak zaslužuje našu pažnju.

Prema izveštajima medija, 14-godišnja Le Thi Xoan je umrla od strujnog udara prilikom punjenja iPhone 6 tokom spavanja. Kabl je bio originalan ali oštećen, izolacija je bila oštećena tako da su se videle ogoljene žice na koje je devojka pala prilikom okretanja u krevetu. To se pokazalo kao fatalno za nju. Kada su roditelјi pronašli devojku u nesvesti, odmah su je odveli u bolnicu gde je konstatovana smrt.

Šta nas je ova tužna priča naučila? Uglavnom činjenica da čak i ako koristite originalni Apple kabl za punjenje, nakon manjeg oštećenja pletenice ili izolacije, preporučuje se da odmah prestanete da koristite ovakav kabal za punjenje. Ako vam je baš stalo do tog kabla, preporučujemo barem da zaštitite oštećena mesta izolir trakom, termo bužirom ili nekim drugim sličnim načinom.

Naravno, najvažnija predostrožnost: pokušajte da ne punite uređaj noću, posebno da ih ne stavlјate blizu jastuka ili pokrivača. Kada poželite to da uradite, setite se ove tužne priče o vijetnamskoj devojci, njenoj  smrti.

izvor metro.co.uk

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ili podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)