Kako je iPhone X uticao na prodaju drugih Apple pametnih telefona

iphone X

Mnogi potrošači smatraju da cena iPhone X nije adekvatna njegovoj funkcionalnosti, i stoga preferiraju pristupačnije modele.

Ovaj zaklјučak su postigli analitičari konsultantske kuće Cowen & Co., proučavajući potražnju za vodećim smartphoneom kompanije Apple. Uprkos nedostatku koji je pratio početak prodaje, prema istraživačima, evidencija o "X" je i dalјe daleko od apsolutne.

Od oktobra do januara, Apple će uspeti da proda oko 79 miliona iPhone, kaže Karl Ackerman, vodeći analitičar kompanije Cowen & Co. To je samo milion više nego u istom periodu prošle godine. U naredna tri meseca prodaja će pasti na 56 miliona jedinica, što je znatno manje od 61 miliona kopija koje je kompanija prodala početkom 2015. godine, kada je tržištem vladao iPhone 6 s ekranom  od 4,7 inča.

Na osnovu materijala iz Bloomberga

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ili podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)