Apple razvija novi način štednje energije za iPhone

iPhone

U Cupertinu nameravaju naučiti svoje uređaje da na ekonomičniju potrošnju baterija automatski prelaze između tipova mobilne komunikacije, u zavisnosti od vrste zadatka korisnika. Ovo proizilazi iz materijala novog patenta izdatog od strane američkog zavoda za patente i žigove na ime inženjera kompanije Apple.

Inteligentni algoritmi, koji vrednuju postupke korisnika, biće u stanju da snize vrstu mobilne mreže u slučajevima kada velika brzina nije potrebna, na primer, prilikom čitanja novinskog članka. Dakle, automatski konfigurator veze će sačuvati bateriju od prevremenog pražnjenja, a vi - od potrebe za traženjem najbližeg punjača.

Pored toga, patent omogućava uvođenje pametnog telefona ili tableta uz podršku mobilnih mreža u „anabiozu“ u trenutku kada je uređaj u zaklјučanom stanju. U takvim slučajevima, aktivnost brzih veza će biti maksimalno ugašena, dok zadržava mogućnost primanja dolaznih poruka ili video poziva koji zahtevaju povezivanje sa mrežom.

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ili podeli sa prijateljima! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)