Apple preuzima vodeću ulogu u prodaji telefona u novogodišnjoj noći

iPhone 7

Према најновијим подацима Flurry Analytics, корпорација Apple доминира у продаји смарт телефона уочи новогодишњих празника, у односу на конкуренте.

У рангирању најуспешнијих компанија, Apple је добио 44% нових активираних уређаја (телефона и таблета). Тренутно око 2.1 милијарда уређаја је активирано широм света.

Друго место је добио Samsung са 26%, трећи Huawei - 5%, четврто место је поделило 4 произвођача Xiaomi, LG, Motorola и OPPO. Као што знате, главни конкурент iPhone 8 је Google Pixel 2, али Google није успео да упише добре резултате у продаји. Важно је напоменути да је најпродаванији за годину 2017 међу Apple производима iPhone 7 (15,1% активације), затим iPhone 6 (14,9%) и iPhone X (14,7%).

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)