Programeri su izgubili interesovanje za #ARKit platformu

Apptopia

Programerima aplikacija za App Store su izgubili interes za ARKit platformu. Ova izjava je data od strane stručnjaka konsultantske kuće Apptopia. Prema istraživačima, tokom jeseni 2017. godine broj novih aplikacija za podršku ARKit –a doživela je ubrzani pad.

Od početka 2018. godine, App Store nema više od 1000 aplikacija koje koriste ARKit, kažu u Apptopiji. Oko trećine njih su igre, a ostalo - za edukativne i zabavne programe, uklјučujući softver za fotografije i video. Takav pasivni stav programera za ARKit, kažu analitičari, je zbog nedostatka interesovanja korisnika.

Treba takođe shvatiti istovremeno da je ARKit još uvek na početku svog razvoja i može postati mnogo popularniji nakon pojavlјivanja odgovarajućih hardverskih platformi na tržištu.

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ili podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)