Da li i kako Apple može izgubiti sa zamenom baterije na iPhone-u

baterija

Купци су поздравили програме замене батерије за iPhone, али у будућности то може негативно утицати на Apple-ову продају паметних телефона. О томе пише аналитичар Barclays у свом новом извештају.

Током прошле седмице експерти су посетили око 30 Apple Store продавница у САД како би сазнали колико ће купац морати да сачека замену батерије iPhone-а. Максимални период је 4-6 недеља, док у просеку корисници чекају око 3 недеље. Са повећањем напајања батерија, време чекања може се смањити на једну недељу.

У Barclaysу верују да је то добро са становишта корисника, али у успеху такве кампање за Епл  се сумња. Прво, замена батерије новом ће омогућити корисницима да често не ажурирају смарт-пхоне, што значи да се продаја iPhone-а може смањити. Поред тога, ситуација ће имати негативан утицај на просечну продајну цену Епл паметних телефона.

Стручњаци верују да ће Cupertino осетити све последице до средине другог тромесечја 2018. Аналитичари укупно процењују губитке Епл-а у продаји iPhone-а на нивоу од 16 милиона уређаја.

Међутим оно што би ми додали, наше мишљење, да Епл може тај недостатак да надомести ограничавањем функција а и самом палетом подржаних уређаја са новим софтвером. Вероватно је да ће број и време између појављивања новог фирмваре бити далеко краће, а на то нам указују у последње време честа ажурирања као и појављивање бета верзија.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)