Promene koje nas navodno čekaju u iOS-u 12

iOs

Uprkos činjenici da je Apple odlučio smanjiti prvobitnu listu inovacija iOS 12, fokusirajući se na optimizaciju operativnog sistema, ostavljajući korisnike bez novih funkcija u Curetinu-u, Bloomberg novinari saznali su novine predstojećih promena koje nas čekaju u sledećoj verziji iOS-a i dele ih sa nama.

Multiplayer za ARKit

Prema Bloomberg-u, Apple radi na tome da napravi brojne promene u strukturi ARKit-a, koje su neophodne kako bi osigurali zajednički pristup više igara sa povećanom realnošću. Prvi korak ka predstojećim transformacijama biće ažurirani ARKit 1.5 motor sa podrškom za horizontalne ravni, 2D slike, Full HD rezoluciju i auto fokus.

Interfejs za uvez fotografija

Izveštaj Bloomberg-a takođe pominje planove kompanije Apple da finalizira uvozni interfejs za fotografije. Mark Gurman kolumnista u novinama, nije otkrio detalje, ukazujući, međutim, da je vrlo verovatno da se pripremaju inovacije koje se odnose se konkretno povezivanje sa iPhone ili iPad preko spoljnih periferija putem USB adaptera.

Duboka integracija sa Siri

Nakon izdavanja HomePod-a, Apple jednostavno nema drugog izbora nego da se fokusira na Siri. Očekuje se da će iOS 12 glasovni asistent postati funkcionalniji i imati pristup većini funkcija operativnog sistema, uključujući Spotlight. Zahvaljujući tome, Siri može efikasno izvršiti naredbe korisnika, što će pozitivno uticati na produktivnost njihovog timskog rada.

Ne uznemiravaj

U iOS 12, Do not Disturb će dobiti širi izbor podešavanja za blokiranje dolaznih poziva ili obaveštenja. Ažuriranje će uključivati nekoliko novih prekidača za filtriranje poziva, omogućavajući korisniku da sam odradi podešavanja ručno.

Aplikacija „Berza“

Malo popularna kod korisnika iz „trećih“ zemalja, aplikacija "Berza" sa izdavanjem iOS-a 12 dobiće ozbiljnu nadogradnju, kaže Bloomberg. Ažuriranje će pojednostaviti korisnički interfejs aplikacije tako da će biti daleko lakša i jednostavnija za upotrebu. Poslednji put kada je "Berza" ozbiljno ažurirana bilo je 2013. godine sa objavljivanjem iOS-a 7.

Prozori za iPad

Prema Bloomberg-u, Apple planira da prenese multitasking na iPad na radikalno novi nivo, omogućavajući korisnicima da istovremeno pokreću više aplikacija u zasebnim prozorima. Ako se ova informacija potvrdi, iOS za tablete praktično se neće razlikovati od MacOS-a.

 

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ili podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)