Apple „otkazao“ pravoslavni Vaskrs

Vaskrs

Apple је уклонио Васкрс из календара празника на iPhone и iPad, пријавили су нам неки незадовољни корисници. Почевши од iOS 11.2.5, традиционални хришћански празник нестао је у календару стандардне апликације календара. Због ког разлога је Епл одлучио да се „ослободи“ Васкрса у овом тренутку није нам познат. У тренутној верзији iOS 11.2.6, Васкрс такође није наведен.

У 2018. години, православни верници ће прославити Васкрс, који се сматра најважнијим хришћанским празником, 8. априла. У свим верзијама iOS-а, укључујући iOS 11.2.2, помињање празника је било. Васкршњи празник је приказан у стандардном календару празника, који се активира са основним подешавањима корисника.

Међутим, већ у iOS 11.2.5 власници iPhone и iPad нису могли да виде Васкрс. Неуспех није само један - помињање празника је изгубљено за све кориснике мобилних уређаја, који су ажурирани на iOS 11.2.5. У недавно објављеном iOS 11.2.6, који поправља критичку грешку са индијским симболом, Васкрс се није појавио.

Претпоставља се да је уклањање празника повезано са баналном техничком грешком. Пре Васкрса, Епл ће објавити коначну верзију iOS 11.3 , у којој ће, како се очекује, празник поново појавити.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)