Da je Steve Jobs bio pismeniji Apple možda ne bi ni postojao

Jobs

Мало је познато да је три године пре оснивања Apple Computer Steve Jobs поднео пријаву за посао у другој компанији. Пријава или како се то данас зове ЦВ, Џобс је ручно написао на регуларном листу папира и садржала је пуно интерпункцијских и правописних грешака. Претпоставља се да је због тога што послодавац није могао јасно да прочита узроковало да Џобс не буде примљен.

У својој молби за запошљавање, Џобс је направио много озбиљних грешака. Тако је легендарни оснивач Епла написао своје име и име колеџа, у којем је учио шест месеци, са почетним малим словом. Поред тога, Џобс је пропустио пуно зареза, због чега је текст постао приметно мање читљив.

Писао је о чињеници да нема кућни телефон, али у колону „посебне способности“, написао је да је он „технолошки и дизајнерски инжењер“.

Три године након неуспелог покушаја да се запосли, Стив Џобс, заједно с Стивом Возниаком, основа Apple Computer. До данас, капитализација компаније Епл износи 890 милијарди долара.

Оригиналан папир Стив Џобса за запошљавање биће продата на аукцији која траје од 8. марта до 15. марта. Почетна цена формулара је 50 хиљада долара.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)