Apple proizvodi u proseku žive 4 godine

apple

Када купимо нови уређај, увек размишљамо о томе колико дуго може да ради исправно, Asymco аналитичар је утврдио просечан животни век вашег следећег производа.

Истраживач Horace Dedlu је утврдио век трајања користећи број активних производа и укупну кумулативну количину продатих производа. Број продатих производа компаније Apple увек се објављује током кварталног извештаја. Међутим, број радних уређаја је поменут само једном, у првом кварталу 2017.

Када одузмете број активних уређаја од броја укупно продатих уређаја, број који добијете је количина производа која је ’’пензионисана’’ тј. више није у употреби. Дедлу сматра да је израчунавање просечног живота једноставно као и израчунавање када је број продатих уређаја једнак броју уређаја која су престала да се користе у неком каснијем времену.

Asymco

Користећи његов пример, можемо да видимо да је број производа продат у Q3 2013 једнак броју производа који су престали да се користе у Q4 2017 из тога можемо да закључимо да су у том моменту престали да се користе производи из 2013 године и да су замењени новим.

Према овим подацима, Дедлу је закључио да је просечан живот Apple производа мало више од 4 године. Тај број се повећавао током времена. У једном Asymco чланку, Дедлу је проценио да се два од три Apple уређаја и даље користе у неком времену.

Скоро сви Apple производи су укључени; iPhone, iPad, Apple Watch и Mac. Било би интересантно видети резултате производа као што је Mac са на пример Apple Watch уређајем.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)