Koliko su Google mape bolje od Apple mapa?

Google maps

Сви се вероватно сећате оног дебакла када су се у компанији Apple одлучили да одустану од употребе Google мапа и крену са прављењем своје апликације, искрено од тада је прошло доста времена и сада су се неке ствари поправиле, али не све. Покушаћемо да дамо објашњење које су предности Google мапа у односу на Apple мапе, а неке од њих су  могућности коришћења података за стварање више података.

Са "Подручје Од Интереса", Google има функцију коју Apple нема. Али није јасно да ли би Apple могао додати ову особину својим мапама у блиској будућности.

Изазов за Apple је да ПОИ нису прикупљени подаци - они су створени. Чини се да Apple не садржи састојке за креирање ПОИ-а истог квалитета, покривености и обима као што је Google.

Ово је савршен пример Google-овог институционалног приступа прикупљању података дугорочно, што им даје добар потенцијал за конкуренцију.

Поређења између Google мапа и Apple мапа су брутална. Да, Apple мапе су "лепше", али кад идете негде или морате да пронађете одређену тачку интереса, кладим се да вас није брига о "лепоти". Само желите да вам мапа каже где да идете, или да ти покаже тачно где ћеш бити. Google је овде објективно испред, а спора еволуција компаније Apple мапа је забрињавајућа.

Говорећи из личног искуства, Google мапе су значајно побољшане у мојој области, док Apple мапе остају у суштини исте. Што не значи да су Apple мапе лоше - Google једноставно има предност над локалним пословним информацијама и развија се брже него Apple. За мене Apple мапе изгледају лепше; Google мапе изгледају паметније и поседују савремене функције које бих желео да Apple дода и код себе.

Можда се Apple тргао и решио да уведе ПОИ, то доказује и оглас који је постављен на Jobs at Apple где се тражи POI Tools Engineer.

https://jobs.apple.com/us/search?job=56605039&openJobId=56605039#&openJobId=56605039

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)