Apple će se pobrinuti za decu zavisnu od iUređaja

Families

Nedavno su investitori imali snažan pritisak na Apple, tako da kompanija preduzima mere za borbu sa tehnološki zavisnim korisnicima. Apple na svojoj zvaničnoj internet stranici objavio je savete o upotrebi roditelјske kontrole, tako da odrasli mogu ograničiti upotrebu iUređaja od strane njihove dece.

Kako bi detalјnije opisao roditelјsku kontrolu, Apple je napravio posebnu stranicu „Porodice“ (Families). Nova stranica ne navodi koje će funkcije biti uklјučene u ovogodišnje iOS ispravke. To je više kao uputstvo o tome kako koristiti trenutnu verziju roditelјske kontrole.

Na stranici „Porodice“ Apple preporučuje korišćenje ograničenja u meniju „Podešavanja“ kako bi sprečili kupovinu u aplikacijama, roditelјsku kontrolu u Safari-u i App Store-u, praćenje lokacije, ograničavanje raspoloživog sadržaja na sajtovima.

https://www.apple.com/families/

Ranije je grupa investitora objavila otvoreno pismo Apple-u, što je zahtevalo razmišlјanje o deci i pobolјšanje funkcije roditelјske kontrole za iPhone i iPad. Ubrzo nakon toga, Apple je najavio da podržava ideju zaštite dece i uvede nove funkcije da strožije kontroliše korišćenje uređaja od strane dece.

Nova stranica na Apple-ovom web sajtu je pokušaj kompanije da naglasi one funkcije koje već postoje u trenutnoj verziji iOS-a prije objavlјivanja nove verzije mobilnog operativnog sistema. Najverovatnije će nove funkcije biti deo iOS-a 12 , koji će biti objavlјen u jesen.

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ili podeli sa prijateljima! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)