Prodaja iPhone-a i drugih skupih pametnih telefona opada

iPhone-X-Galaxy-S9

  Potražnja za iPhone X i Samsung Galaxy S9 je u padu. Prema publikaciji Business Insider, u vezi sa izveštajima analitičara Longbow i Nomura, prodaja iPhone-a 2018. je u padu. Pad potražnje će trajati gotovo do kraja godine.

  Posebno ozbilјan test čeka smartphone iPhone X, koji nije uživao u većoj popularnosti. Pesimizam analitičara o izgledima za iPhone X objašnjava se veoma visokom cenom koju možemo i mi potvrditi, anketom koju smo sproveli ovde na sajtu. Ovo insistira Jefri Kval (Jeffrey Kvaal), naglašavajući da „tržište više neće dozvoljavati povećanje prosečne prodajne cene.“

  Sličan trend u smislu smanjenja interesa kupaca za skupim pametnim telefonima može se pratiti i na primeru Samsung Galaxy S9. Konkretno, potražnja za Samsung Galaxy S9 je smanjena za 30% u odnosu na prethodnika - Samsung Galaxy S8.

  Sve ovo omogućava da zaklјučimo da prodaja iPhone X i Samsung Galaxy S9 nije toliko uspešna, kako sugerišu Apple i Samsung Electronics. Da bi se ovaj trend promenio, proizvođači moraju razmišlјati više o primeni stvarnih inovacija nego implementaciju pseudo-inovativnih funkcija.

 

Dopada ti se članak? Lajkuj ili podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)