Apple priprema uslugu za preuzimanje svih Apple ID podataka

Apple ID

Apple će uskoro predstaviti ažuriranu web lokaciju za upravlјanje Apple ID-jem, koja će korisnicima omogućiti preuzimanje kopija svih svojih podataka koje čuva kompanija, izveštava Bloomberg.

Korisnici će moći da preuzmu podatke kao što su kontakti, fotografije, muzičke postavke, informacije o kalendaru i još mnogo toga. Sajt će u osnovi omogućiti korisnicima da preuzmu sve informacije koje se čuvaju preko Apple-ovih aplikacija i usluga.

Apple takođe planira da dozvoli korisnicima da koriste sajt kako bi ispravili lične podatke, onemogućili Apple ID nalog i trajno izbrisali Apple ID.  Sada korisnici ne mogu da preuzmu svoje podatke ili izbrišu svoje naloge bez direktnog kontakta sa Apple-om.

Apple usvaja promenu u skladu sa novom Uredbom o zaštiti podataka Evropske unije, koja stupa na snagu 25. maja. Takođe Apple planira da objavi nove alate za privatnost web stranica u Evropi početkom maja, a proširenje će doći u druge zemlјe nešto kasnije.

Ažuriranje iOS 11.3 , takođe ima pobolјšanu privatnosti u vidu novih obaveštenja na ekranu za zaštitu privatnosti koji se prikazuju unutar svakog od Apple-ovih aplikacija kada ih prvi put otvorite kako biste dobili pojašnjenje koje podatke Apple prikuplјa i zašto.

Izvor

Dopada ti se članak? Lajkuj ili podeli sa prijateljima! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
O Autoru...

Autor Svemir Sarčević

 

Svemir Sarčević, legenda, ekipi sajta priključio se odmah po osnivanju 2009 i od tada je sa nama. Čovek koji iza sebe ima titulu internacionalnog rukometnog trenera pa i pored tih obaveza veliki je zaljubljenik Apple iUređaja i tu ljubav i iskustvo deli sa nama. :-)