Revolucionarni iPhone sa fleksibilnim ekranom - šta će biti i kada će biti pušten?

LG-DisplayApple чини све што је могуће да се придружи трци како би развио перспективни паметни телефон са флексибилним екраном и изашао из те трке као лидер. Епл-ови ривали су озбиљни - Samsung и Lenovo, који дуго времена раде на концепту преклопног паметног телефона и немају намеру да одустану. Ко ће победити у овој борби, шта ће бити са iPhone са флексибилним екраном и када ће бити пуштен?

Овлашћени стручњаци Business Insider су сигурни да је аЈфон са флексибилним екраном – пројекат који сигурно обећава. Међутим, ако је могуће говорити о нечему, то је само у контексту гласина и бројних патената регистрованих од стране Епл-а.

Циљ Епл-а је да освоји своје навијаче уређаја „вау ефектом“ од чега ће корисници „изгубити памет“. Јасна потврда тога је патент који је Епл регистровао.

То јасно показује да Епл ради на аЈфон-у са флексибилним екраном, који ће имати најмање два начина преклапања. Један од режима ће омогућити кориснику да отвори и затвори паметни телефон као књигу, а други режим ће осигурати да се уређај претвори у аналогни нотбук. У другом случају, половина паметног телефона може се користити за подршку друге половине, значајно проширујући корисни простор без жртвовања укупне естетике уређаја.

Очекује се да ће у новом аЈфону бити инсталиран ОЛЕД екран, сличан ономе који се сада користи у iPhone X. Да би се постигао овај ниво развоја Епл-у ће помоћи сарадња са ЛГ-ом. Чињеница да је Епл уверен у LG у овом случају, указује неколико околности. Прво, претходна плодна сарадња Епл-а и ЛГ-а, која је повезана са објављивањем најновијих екрана за уређаје компаније из Купертина. Друго, у Apple Store-у можете купити монитор LG UltraFine 5K, који наговештава технолошки напредак компаније ЛГ. На крају крајева, Епл је обично љубоморан да продаје друге производе у својим продавницама, а ако им дозвољава да буду тамо, онда је то само ако не могу наћи бољу замену за њих.

Стога можемо рећи - аЈфон са флексибилним екраном. Према аналитичару Merrill Lynch Умси Мохан, аЈфон са флексибилним приказом неће бити пуштен наредне две године - 2020. Имплементација овог пројекта овиси од целокупне развојне стратегије компаније у наредних пет година као и од традиционалног сукоба са технолошким гигантом Самсунгом.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)