Šta je pokazala nova studija, koji je Apple iPhone najproblematičniji

iphone

Nova studija, koja je sprovela kompanija Blancco, jasno je pokazala koji je Apple telefon najproblematičniji u radu. Ispostavilo se da je to iPhone 6 - procenat neuspeha u njegovom slučaju dostiže 22%. Međutim, treba istaći da je ova brojka i dalјe mnogo niža nego kod pametnih telefona kompanije Samsung.

Stručnjaci su uzeli sledeće parametre kao kriterijume:

- Problemi u radu operativnog sistema (neispravnosti aplikacija).

- Postojanje problema sa unutrašnjim komponentama uređaja.

- Stabilnost u radu u atipičnim uslovima.

Blancco

Kao što se može videti iz grafikona, vodeći programi kompanije Apple 2014 i 2015. nisu pokazali najbolјe rezultate. Kao što je napomenuo Blancco, modeli iPhone 6/6s su bili najopasniji za problem sa ekranima. Konkretno, korisnici su se suočavali sa problemima u radu jednog sloja ekrana osetlјivog na dodir. Pored toga, druga problematična komponenta uređaja bila je baterija. Vlasnici pametnih telefona mogli su pratiti iznenadne probleme na hladnoći.

Što se tiče Android proizvođača, situacija je nešto drugačija. Jedna vrsta "lidera" u broju problema bio je Samsung - 27,4%. Uređaji ove marke bili su najproblematičniji, kažu eksperti Blancco. Na drugoj poziciji nalazi se Xiaomi sa 14,2%, a Motorola ima problema u 9,6% uređaja.

Među svim iOS uređajima, najpouzdaniji su bili trenutni vodeći programi - iPhone Ks i iPhone 8. Broj pogrešaka u njihovom slučaju nije bio veći od 3%.