iOS 12 Developer Beta 4 zahteva da se uređaj otključa pre povezivanja bilo kog USB dodataka

USB

Промена у најновијој бета верзији iOS 12 налази се у оквиру ограниченог режима USB-a који онемогућава прикључивање кабла од iOS уређаја сат времена након што је последњи пут откључан. USB kабал ће моћи да се користити за пуњење, али ниједан други прибор неће функционисати док се уређај не откључа.


У четвртој Бети за програмере iOS 12, шифра за пролаз је неопходна сваки пут када се повеже рачунар или USB додатак.

 

Са овом променом, власти или криминалци ће имати сат времена од последњег откључавања да повежу уређај намењен за хаковање, на пример „GreyKey“. Сада хакери имају један сат, тако да је много теже да се нађе лозинка.


Хакери би, у
iOS 11.4., ручно омогућили USB ограничени режим тако што би омогућили сос позив након пет пута притискање бочног дугмета, али сада то више није могуће.

 

USB ограничени режим је недавно покренут са iOS 11.4.1 као начин за темељну заштиту података унутар iOS уређаја. Apple је јасно дао до знања да не жели да остави било какав пропуст који би омогућио приступ ономе ко није власник уређаја.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)