Apple radi na naprednom filteru za neželјenu poštu

No-Spam

Apple се припрема да уведе напредну технологију за борбу против нежељене поште у порукама. Ово је најављено од стране Ројтерса, наводећи представнике неколико кинеских оператера који помажу компанији у Купертину . Разлог за развој анти-спам система били су масовни притужбе корисника iOS-а на недовољну ефикасност постојећих метода заштите од нежељених порука.

Напредни филтер порука није Apple-ов први корак у борби против нежељене поште. Ако погледамо мало уназад у iOS 10, било је могуће блокирати примање е-поште од корисника који нису на вашој листи контаката. Међутим, није могла да докаже своју вредност, барем у Кини, где су многи власници Apple уређаја били жртве спамера, промовишући услуге и производе сумњивог квалитета.

Упркос чињеници да кинески оператери помажу у стварању напреднијег система заштите од нежељене поште, постоји велика вероватноћа да ће компанија дистрибуирати добијене резултате другим земљама. У сваком случају, то би био сасвим логичан корак са своје стране, што би елиминисало милионе корисника широм света од нежељених порука.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)