Oko 20% Android korisnika želi da pređe na iPhone

apple-vs-android

Хорацe Дидиер, аналитичар консултантске фирме Merrill Lynch Global Research сазнао је да има пуно људи који користе Android паметне телефоне а нису задовољни њиховим тренутним стањем и хоће да пређу на iPhone iOS.

Током студије, интервјуисано је више од 32.000 корисника смарт-фонова различитих брендова, од којих је већина признала да не одлучују само да мења платформу оперативног система, већ да мења и бренд.

Лојалност корисника је кључ успеха за произвођаче.

Нај оданији су били корисници Samsung и Huawei, од којих су 53% и 54% већ купили паметне телефоне ових брендова. Са малом разликом од 42%, прате их љубитељи уређаја из породице  Google-а.

Али најинтересантније је да, супротно оваквој лојалности, једна петина од укупног броја испитаника жели да промени Андроид са iOS. Највећи удео „прелетача“ пронађен је међу власницима HTC паметних телефона, од којих чак 25% планира да пређе. На другом месту су власници Samsung уређаја. Њих је нешто више од 19%.

Зашто Андроид корисници прелазе на iOS?

Очигледно, главна мотивација за многе који планирају да пређу на iOS, није толико недостатак иновативних идеја њихових омиљених произвођача, већ Apple-ови одлучујући кораци. Према неким испитаницима, њиховом избору у корист iPhone-а је утицао улазак нових модела на тржиште великих екрана, захваљујући којима се могу користити не само за позиве и СМС поруке, већ и за озбиљније задатке.

Потрошачи који су пожелели iPhone уместо Андроид паметног телефона, реаговали су мирно на чињеницу да би морали платити најмање хиљаду долара за главне уређење, уколико желите да добију најбољу верзију.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)