Apple-ove TV serije biće besplatne za korisnike iPhone, iPad i Apple TV

apple TV

Apple planira da distribuira deo ekskluzivnog video sadržaja među korisnicima brendiranih uređaja apsolutno besplatno. Ovo piše američki televizijski kanal CNBC, citirajući svoje informisane izvore. Prijavlјeno je da će nove TV emisije, najverovatnije, biti objavlјene u sklopu striming video servisa Apple, čije se izdanje očekuje najkasnije do 2019. godine, ali i da se njihovo gledanje neće naplaćivati. Tako Apple planira da privuče više pažnje na svoju distribucijsku platformu za filmove i TV emisije.

Proizvodnja sopstvenog video sadržaja omogući će Apple-u da bude u poređenju sa Netflix-om, koji takođe stvara filmove i TV serije koje se pojavlјuju. To može ukazati na to da Apple razmišlјa o distribuciji filmova i TV emisija kao jednog od poželјnih područja razvoja u budućnosti i planira uspostaviti solidnu osnovu u industriji.

Apple Video

"Prema lјudima koji su upoznati sa situacijom, Apple priprema novi digitalni video servis koji će kombinovati originalni sadržaj [same kompanije Apple] i sadržaj medijskih kompanija trećih strana. Vlasnici Apple uređaja kao što su iPhone, iPad i Apple TV će moći pristupiti uslugi direktno iz unapred instalirane Video aplikacije, potvrđeno je od lјudi koji su tražili da ne budu imenovani ", navodi se u izveštaju CNBC-a.

Kako bi privukao najširu moguću publiku video-servis kompanije, Apple je usredsređen na kreiranje TV emisije sa rejtingom PG. Ova skraćenica se odnosi na filmove namenjene gledanju dece od 13 godina. Takvo doba, prema rečima Cupertina, optimalno je za učešće u ekosistemu marke Apple, što ukazuje na dovolјan broj prava na neometano korišćenje većine proizvoda kompanije.

 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It