Apple pokreće program za popravku starijih iPhone i Mac

servis

Apple покреће званични програм поправки за уређаје који су застарели. O томе извештава 9To5Mac позивајући се на изворе упознате са том ситуацијом. Захваљујући ново насталој ситуацији, корисници који имају на располагању Apple опрему, а због старосне доби која се не може поправити у овлашћеним сервисним центрима, моћи ће је сада поправити помоћу лиценцираних компоненти.

Током фазе тестирања овог програма, Apple планира да пружа услуге поправке само за уређаје који су недавно категорисани као застарели. Ово укључује, нарочито, гаџете који су укључени у листу застарелих уређаја након презентације 30. октобра.

iPhone 5;

MacBook Air (11 инча, средина 2012);

MacBook Air (13 инча, средина 2012);

iMac (21,5 инча, средина 2011);

iMac (27 инча, средина 2011).

Који ће Apple уређаји бити поправљани у будућности?

У будућности ће се опсег уређаја који ће се поправљати накнадно значајно проширити. На пример, следећи Apple производи који ће загарантовано да буду укључени у овај програм су:

iPhone 4 / 4S;

MacBook Pro (15 инча, средина 2012);

MacBook Pro Retina (13 инча, крај 2012);

MacBook Pro Retina (13 инча, почетак 2013);

MacBook Pro Retina (почетак 2012);

Mac Pro (средина 2012).

Према саговорницима 9To5Mac, програм поправке застарелих уређаја радиће се широм света, а то ће радити овлаштени сервисни центри. Покретањем такве иницијативе, Apple заправо продужава живот власницима и љубитељима уређаја који су 5-7 или више година у употреби, и помаже уређајима да одрже своје перформансе.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)