Novo istraživanje The Washington Post-a: vek baterije pametnih telefona se pogoršava

baterija

Stručnjaci The Washington Post-a su proveli studiju kako bi saznali koji od modernih vodećih pametnih telefona traje najduže, misli se na bateriju, bez potrebe za ponovnim punjenjem. Specijalisti su završili seriju testova i otkrili koji je to pametni telefon. Pored toga, zaklјučili su da će u narednim godinama proizvođači pametnih telefona jednostavno biti u obavezi da naprave "revolucionarnu bateriju".

Serija testova obuhvatila je 13 pametnih telefona vodećih proizvođača smartfona: Apple, Samsung i Google. Tokom testiranja na pametnim telefonima, Internet se kontinuirano koristio, a osvetlјenost ekrana mobilnih uređaja bila je ista, na maksimumu.

Ispostavilo se da je baterije iPhone XR najduže izdržala. Novi 6.1-inčni pametni telefon Apple sa prikazom tečnog kristala trajao je 12 sati i 25 minuta. Iza njega, sa malim zakašnjenjem prati vodeći Samsung Note9 sa rezultatom od tačno 12 sati.

Baterija_iPhoneXR

Ali onda nastupa već zapaženo smanjenje trajanja baterije. Na trećem mestu je prošlogodišnji iPhone 8 Plus, koji je radio 10 sati i 10 minuta. Četvrti - poslednji Google Pixel 3 XL - 10 sati i 7 minuta, a telefon koji je zatvorio top pet 6,5-inčnih iPhone XS Max - 10 sati i 6 minuta.

Rezultati upoređivanja trajanja baterija pametnih telefona doveli su The Washington Post do zaklјučka da litijum-jonske baterije više ne spadaju u nove tehnologije. Potrošnja energije pametnih telefona raste svake godine, kako se u njima pojavlјuju najnovije tehnologije. Tip baterije se ne menja, zbog čega se prosečan radni vek pametnih telefona ne povećava. Zbog toga su mnogi pametni telefoni modela 2018 inferiorniji prema prošlogodišnjim modelima u smislu autonomije.

Stručnjaci veruju da proizvođači jednostavno moraju početi koristiti novi tip akumulatora u narednih nekoliko godina. Ovo će omogućiti proizvođačima da ne samo da značajno povećavaju životni vek pametnih telefona, već i da ponude potrošačima potpuno novo rešenje.

 

Izvor: TWP

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It