Apple je odlučio da smanji proizvodnju iPhone XR, zašto se odlučio na takav potez

iPhone XR

Apple је поништио поруџбине за производњу додатне серије iPhone XR-а, коју је претходно најавио својим партнерима из Кине. Ово извештава консултантска компанија Nikkei Asian Review, наводећи да су информације добијене од извора у ланцу снабдевања. Упркос чињеници да је iPhone XR превазилазио продају iPhone XS и iPhone XS Маx, међутим постепено смањење потражње за моделом дало је сигнал Apple-у  да хитно смањи потражњу испоруке, али да ли је то прави разлог отказивања iPhone XR?

Међутим добра потврда томе зашто постоје сумње у овако исхитрену одлуку да се смањи испорука, може да буде и одлука компаније да обустави даље објављивање података о продаји брендираних паметних телефона, као и таблета и рачунара. Према речима Luca Maestri-ја, информација о броју продатих комада уређаја у условима високе малопродајне цене уређаја губи своје значење, не одражавајући стварно стање ствари.

Међутим оно што побија ову тврдњу је да према прелиминарним резултатима аналитичара, iPhone XR је имао сваку шансу да буде један од најпродаванијих iPhone-ова данашњице, а зашто је то тако? iPhone XR је имао све, дизајн без оквира, без потребе за футролом, високо квалитетан хардвер, као и рекордна аутономија батерије, све то заједно са релативно ниском ценом у односу на остале модерне паметне телефона како из породице Apple тако и других произвођача, и све то је требало да помогне овом моделу да постави нови рекорд, заобилазећи уређаје произведене претходних година (као и моделе од ове године).

На пример, у Србији се то догодило. Само у првој недељи iPhone XR купован је три пута чешће од модела iPhone XS и XS Мах. То вам можемо потврдити на основу анализе продаје овог телефона у mts где сада само након недељу дана можете купити једино iPhone XR беле боје, и те количине су ограничене у појединим објектима. Дакле нека наша претпоставка је да се Apple мало занео у некој својој анализи и сада једино остаје да то проба да испегла на овај начин.

Дискутујте о овоме са нама овде на сајту, поставите свој коментар испод чланка.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

DiggGoogle BookmarksRedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)