Kako su lјudi reagovali na nestanak 3,5 mm priklјučka na iPad Pro?

iPad Pro

Нови iPad Pro представљен је 30. октобра и импресионирао новинарe и кориснике с високим перформансама. Након што је добио нови Apple A12X процесор и напредни систем за препознавање лица Face ID, али таблет је изгубио 3,5 мм прикључак за слушалице. Његов нестанак је био неизбежан, али многи су се надали да ће компанија оставити конектор бар у професионалној верзији уређаја. Сајт 9to5mac је спровело истраживање, чији резултати показују каква је реакција корисника на овакву одлуку компаније Apple.

Како се испоставило, већина људи се већ помирила и прихватила нестанак конектора и сложила се да је Apple донео исправну одлуку. Међутим, постоје и корисници који подржавају став да је прикључак за слушалице потребан на уређају дизајнираном за професионалце. Постоје и људи који су били индиферентни за нестанак.

Чињеница је да људи који професионално раде са звуком не желе да користе бежичне слушалице због губитка квалитета. За припаднике жичне технологије постоје слушалице са УСБ тип-Ц конектором и адаптерима, али ово решење не одговара баш многима.

Такође, предност жичних слушалица је њихова бескрајна аутономија. iPad Pro таблет се често користи за употребу медијских садржаја, а Bluetooth слушалице нису увек задовољавајуће.

Уз све ово, разлог за избацивање 3,5 мм прикључка није потпуно јасан. Чини се да би ово могло да допринесе смањењу дебљине кућишта, али не - нови iPad је тањи од претходног модела са прикључком од само 0,2 мм. Највероватније је компанија донела одлуку само на основу чињенице да конектор недостаје на iPhone7 и новијим.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)