Apple više nije najskuplјa kompanija na svetu

Apple

Apple је предао прво место компанији Microsoft.

Apple је по први пут за последњих неколико година престао да буде најскупља компанија на свету. Пад Apple-ових акција у последња два месеца довела је до тога да Microsoft превазиђе Apple у погледу тржишне капитализације.

3. октобра вредност Apple акција била је највиша у целој историји компаније. То је омогућило Apple-у да постане једина компанија која има тржишну капитализацију од преко милијарду долара.

Међутим, слаба потражња за новим iPhone-ом, нарочито у Кини, као и одлука компаније Apple да више не говори о броју продатих уређаја, такође и информације о смањењу стопе производње iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR. Од 3. октобра, вредносни папири Apple-а пали су за 26%.

Важно је напоменути да Microsoft, као и све америчке технолошке корпорације, има сличну дуготрајну рецесију, попут Apple-а. На пример, акције Microsofta пале су за 12% у протеклих месец ипо дана а тај пад се и даље наставља, мада са другачијим темпом од компаније Apple-а.

 

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)