Analitičari pozivaju Apple da napravi jeftiniji iPhone

iPhone

У супротном, аналитичари предвиђају озбиљне проблеме.

Далеко од рекордне продаје новог iPhone XS-а , iPhone-а XS Max- а и  iPhone-а XR-а  довели су до озбиљних питања од стране инвеститора као и великог пада Apple-ових акција. Аналитичари GBH Insight верују да ће Apple исправити ситуацију у будућности самим снижавањем цене iPhona следеће генерације.

Према речима аналитичара, продаја iPhone-а ће у будућности опасти, ако Apple не промени своју стратегију продаје. Главни разлог је то што је глобално тржиште презасићено и престало је да расте у последње две године.

У таквим околностима, Apple-у ће бити изузетно тешко продати веома скуп iPhone, сматрају аналитичари. Они истичу да су први озбиљни проблеми Apple већ ове године имали модели iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR. А ово може бити само почетак продужене рецесије за Apple, кажу стручњаци.

Apple може изаћи из ове ситуације тако што ће направити јефтинији iPhone следеће генерације. Осим тога, решење за Apple може бити издавање САМО ЈЕДНОГ новог, модерног, али јефтинијег паметног телефона.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)