Tim Kuk je najavio spremnost Apple-a da ispravi svoje greške

Тим Кук је заиста донео одлуку да се прилагоди одабраној пословној стратегији након што је добио поруку о недовољној продаји нових iPhone-а. Генерални директор Apple-а је о томе писао у свом обраћању својим запосленима (не треба бркати с јавним писмом инвеститорима ). У њему је истакао да компанија мора стално учити, исправљати направљене грешке, како би што боље задовољила очекивања потрошача.


"Вањске силе могу утицати на нас, али их нећемо користити као изговор", рекао је Кук својим запосленима. - Нећемо само чекати на побољшања. Овај тренутак нам даје прилику да учимо и да делујемо, да се усредсредимо на наше снаге и мисију компаније Apple, а то је да нашим клијентима понудимо најбоље производе на свету и да им пружимо услугу без премца. Ми управљамо Apple-ом дуго времена, и у тешким временима увек постајемо јачи. "


Да ли ће Apple смањити цене?

Упркос чињеници да Кук у свом обраћању није дао ниједну експлицитну изјаву о плановима за даљи развој Apple-а, његов израз који би компанија требало да научи може се посматрати као спремност за дијалог са потрошачима. Ако се ово заиста деси, постоји шанса да ће нас и саслушати и направити уступке смањењем цена водећих модела iPhone или представљањем приступачније верзије друге генерације iPhone SE .
Високе цене су један од разлога зашто се iPhone уређаји не продају тако добро као што је Apple очекивао. Испоставило се да нису сви фанови компаније били спремни купити паметне телефоне по цени од хиљаду америчких долара, чак и ако за тај новац добијају најсофистициранији уређај с најнапреднијим хардвером и софтвером. Чак и условно приступачан iPhone XR чија је цена била за четвртину јефтинија од топ модела, није изазвала прави интерес због бројних компромиса које је произвођач тражио.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)