iPad Pro (2018) ima još jednu manu

iPad Pro 2018

         О проблемима са новим iPad Pro (2018) чули су многи корисници. И чинило се да на ову тему неће бити нових информација. Али не.

Један од власника таблета пожалио се на нови необичан дефект. Како се испоставило, ако на екран ставите заштитну фолију или стакло, осетљивост слоја сензора значајно опада, и као резултат тога употреба таблета постаје отежана.

         Први спомен проблема сеже од 7. новембра. Током овог периода, тема дискусије о проблему постигла је скоро 35 страница - корисници потврђују да постоје проблеми са осетљивошћу екрана iPad Pro .

Не покушавајте користити заштитне фолије или стакло на вашем iPad Pro (2018). Наићи ћете на чињеницу да ће екран вашег уређаја реаговати на додир са приметним кашњењем. У почетку сам мислила да је то грешка на екрану, али када сам скинула стакло, осетљивост се вратила на нормалу.

Имам апсолутно исти проблем. Поврх тога, након лепљења заштитног стакла, ИД лица ми је престао да ради - наводно, сензори TrueDepth-а су на неки начин опструирани.

         По мишљењу власника таблета, сам квалитет заштитног прибора не игра никакву улогу. Проблем се једнако манифестује и са јефтиним и скупим брендираним фолијама.

         Чини се да су екрани новог iPad Pro-а направљени новим технологијама. Код старих модела све је добро функционисало.

Још није јасно да ли се овај недостатак може сматрати производним недостатком или једноставно недокументованом “особином” новог таблета.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)