Koliko košta obezbeđenje Tim Cook-a

Tim Cook

 Бити глава велике компаније, вреднe неколико милијарди је опасно.

   Према америчкој комисији за хартије од вредности, током протекле године, Apple је потрошио око 310 хиљада долара на личну безбедност Тима Кука. Поређења ради, у 2017. години, Apple је потрошио 700 хиљада долара на заштиту Тим Кука. То у преводу значи да Apple мора (у САД) да прода 35 iPhone месечно да би платио обезбеђење.

Али безбедност Apple ЦЕО-а није најскупља.

   Amazon и Oracle потрошили су по 1,6 милиона долара на личну безбедност својих директора Jeff Bezos и Larry Ellison. У међувремену, Alphabet је потрошио преко 600.000 долара на личну сигурност Sundar Pichai, као и скоро 300.000 долара за бившег извршног директора Eric Schmidt.

   Intel је потрошио невероватних 1,2 милиона долара како би заштитио свог бившег извршног директора Brian Krzanich у 2017. години. Најскупњи, међутим, директорима компанија је Facebook Mark Zuckerberg који је коштао компанију 7,3 милиона долара у 2017. години, а тај број се очекује да ће порасти на најмање 10 милиона долара у 2018. години. Од 2,3 милиона долара потрошених у 2013, то не би требало да изненади.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)