Apple napušta LCD displeje na iPhone uređajima u 2020. godini

Apple

Apple ће потпуно напустити дисплеје са течним кристалима на iPhone-у 2020. године, доказали су извори за The Wall Street Journal. Apple ће опремити све нове iPhone уређаје ОЛЕД екранима наредне године. Производњу екрана за Apple ће водити Samsung и LG.

Информације о Apple-овим плановима да напусте употребу ЛЦД екрана у својим паметним телефонима појавиле су се прошле године. Али тек данас је добила поуздану потврду из WSJ извора. Сазнали су да је добављач ЛЦД екрана за Apple, компанија Japan Display, почела активно да преговара с другим произвођачима у случају завршетка сарадње с Apple-ом.

У 2018, Japan Display је зарадио више од половине прихода од испоруке ЛЦД екрана за Apple. Произвођач је Apple ставио велики број екрана за iPhone XR , који је био у фази активне производње. Сада Japan Display, након што је начуо од Apple-а да планира окончати блиску сарадњу, тражи друге партнере.

У 2019, Apple ће објавити бар један нови iPhone са ЛЦД дисплејом. Говоримо о  iPhone-у XR 2019 који како је постало познато раније, Apple више не може отказати.

Извор; WSJ

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)