Izašao je iOS 12.1.4 - šta je novo

Firmware

Важно ажурирање!

Apple је издао, коначно, верзију iOS 12.1.4 за све кориснике подржаних iPhone, iPad и iPod моделе. У iOS 12.1.4, критична грешка је била у FaceTime функцији пронађена прошле недеље, која нам је омогућавала да прислушкујемо и шпијунирамо кориснике без њиховог знања. Да бисте одмах инсталирали iOS 12.1.4 можете да одете на “ Settings ” → “ Basic ” → “ Software Update ”.

На самом почетку прошле недеље, Apple је поново био у центру скандала . Стварно опасна грешка је пронађена у FaceTime функцији групног позива. Једноставна комбинација акција приликом позивања омогућила би вам да прислушкујете и чак шпијунирате кориснике iPhone и iPad уређаја. Штавише, током прислушкивања, мобилни уређаји су се понашали као и обично, без икаквих знакова даљинског хаковања.

Чим је Apple сазнао за грешку, компанија је блокирала FaceTime функцију групног позива широм света. Могућност ће поново бити доступна корисницима тек након инсталације iOS-а 12.1.4. У свим претходним верзијама iOS-а 12, функција неће радити.

Према Apple-овом званичном iOS 12.1.4 опису, у фирмверу су имплементирана важна сигурносна побољшања. Apple је препоручио инсталирање iOS 12.1.4 свим корисницима.

Важно је напоменути да Apple није навео детаље о грешци у FaceTime у опису ажурирања. Међутим, iOS 12.1.4 фирмваре је усмјерен управо на враћање рада функције групног позива на FaceTime. Нема других видљивих промена у iOS-у 12.1.4.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

RedditLinkedinRSS FeedPinterest Pin It
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)