Apple računari će prepoznavati vlasnike po licu

Face ID

ИД лица ће се појавити на вашем Mac рачунару.

Apple намерава да дода Face ID подршку за Mac рачунаре. Према новим патентним пријавама, Apple разматра два различита начина за интеграцију Face ID-а у своје рачунаре. Оба метода ће омогућити власницима нових Mac модела да уклоне лозинку са рачунара који се налази испред њих.

За Apple, ово је трећи патент који описује дизајн Mac-а са Face ID подршком. Према мишљењу стручњака, честа појава технологије у Apple-овим патентним пријавама указује на стварне планове компаније да Mac или MacBook добију препознавање лица.

Данашња патентна апликација описује структуру Mac десктоп рачунара са TrueDepth системом камера и подршку за Face ID функцију. Према објављеном документу, функција Face ID ће радити чак и када је рачунар искључен. Скенер ће пратити објекте који се приближавају у пасивном режиму. Ако особа седи за рачунаром, Face ID аутоматски скенира лице и упоређује га са лицем власника.

Појава Face ID-а у Mac-у су раније предвидели аналитичари. Водећи стручњаци су уверени да ће се Apple и даље ослањати на своју јединствену технологију скенирања лица, користећи је у свим својим уређајима.

 

Допада ти се чланак? Лајкуј или подели са пријатељима! 

Google BookmarksRedditRSS FeedPinterest
О Аутору...


Goran

Горан је постао заљубљеник Епл иУређаја 2007 куповином аЈфона прве генерације. Од тада редовно прати сва дешавања везана за Епл, као и то да није пропустио ни једну верзију аЈфона (стиже нова генерација). Један је од оснивача блога ајфон.рс 2009 године а од 2011 уредник, власник истог. Шта ради у слободно време? Ужива у Епл иУређајима. :)